luni, 11 aprilie 2011

Invitații evenimentului

       Dirijorul Operei Naţionale Române din Iaşi 
                          Bogdan Chiroşcă

            Este absolvent al Liceului de Arte "Ştefan Luchian" din Botoşani, în anul 1994, la Secţia de interpretare muzicală (pian), clasa profesorului Adrian Moroşanu.    Absolvent al Facultăţii de Interpretare Muzicală "George Enescu" Iaşi, Secţia Pian, la clasa profesorului Ioan Welt, în anul 1999.
            Absolvent al Facultăţii de Compoziţie, Muzicologie, Pedagogie muzicală şi Teatru Iaşi, specializările compoziţie şi dirijat orchestra, clasa profesorilor Vasile Spatarelu şi Corneliu Calistru, în anul 2004.
            A absolvit mastercursul de dirijat orchestra cu Enrique Garcia Asensio, în cadrul celui de-al treilea Festival "Sergiu Celibidache" de la Iaşi.
            Este doctorand în muzică (compoziţie muzicală), lector universitar la Facultatea de Compoziţie, Muzicologie, Pedagogie Muzicală şi Teatru (Catedra de armonie) din cadrul Universităţii "George Enescu" Iaşi şi dirijor la Opera Naţională Română Iaşi.
            Concomitent cu prezentarea propriei creaţii în diverse apariţii publice, festivaluri şi proiecte artistice desfăşurate în ţara şi străinătate, a susţinut concerte în calitate de solist sau dirijor cu orchestrele Filarmonicii Botoşani şi a Universităţii "George Enescu" Iaşi. 


 
        Este formată din 20 de persoane, profesori de la Liceul de Artă „Octav Bancilă” şi studenţi de la Universitatea de Arte "George Enescu" Iaşi.





                        Tenorul Costel Busuioc

            Este câştigătorul trofeului Hijos de Babel din Spania.
            Primul album s-a intitulat “Costel”, pentru care SONY BMG şi Nova Music i-a acordat Discul de Aur, pentru cel mai bun album de debut.
            În anul 2009 a apărut cd-ul “Passione”, produs în ediţie de lux de Sony BMG Spania cu ocazia sărbătorii îndrăgostiţilor (Sf. Valentin); include, alături de peste 20 de nume uriaşe ale muzicii de operă (Montserrat Caballe, Luciano Pavarotti, Angela Gheorghiu, Placido Domingo, Joan Sutherland, Sarah Brightman etc), o singură noutate: Costel Busuioc, cu piesa „El Mundo”.
            Costel Busuioc a scos un al doilea album, “Segundo”, o înlănţuire de canzonette napoletane şi zarzuellas, printr-o serie de concerte împreună cu renumite filarmonici din ţară.
            Tenorul a lansat si un album de colinde “De-aş fi fost...”.
            A cântat în cadrul concertelor lui Julio Iglesias la Iasi şi Cluj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invitam sa oferiti parerea dumneavostra aici.